Pandhuan Lengkap Kanggo Rating IP Waterproof - IP44, IP54, IP55, IP65, IP66, IPX4, IPX5, IPX7

Pandhuan Lengkap Kanggo Rating IP Waterproof - IP44, IP54, IP55, IP65, IP66, IPX4, IPX5, IPX7

Sampeyan bisa uga nemokake produk kanthi tandha utawa kemasane, kayata IP44, IP54, IP55 utawa sing liyane. Nanging sampeyan ngerti apa tegese? Ya, iki kode internasional sing nuduhake level proteksi produk saka gangguan obyek lan cairan sing padhet. Ing artikel iki, kita bakal nerangake apa tegese IP, cara maca kode kasebut lan uga nerangake kanthi rinci babagan level proteksi sing beda.

Pemeriksa Rating IP Pengin ngerti apa rating IP ing produk sampeyan? Gunakake checker iki lan bakal nampilake level proteksi.

IP

Produk kanthi rating IP00 ora dilindhungi saka barang padhet lan ora dilindhungi saka cairan.

Apa tegese Rating IP? Rating IP tegese Rating Perlindhungan Ingress (Uga dikenal minangka Tandha Perlindhungan Internasional) sing nuduhake kode sing bakal ditemtokake pabrikan supaya klien ngerti manawa produk kasebut dilindhungi saka gangguan partikel negara solid utawa partikel cair. Rating angka mbantu wong supaya luwih ngurus produk sing dituku lan ngerti cara nyimpen kanthi kondhisi sing tepat. Umume produsen elektronik nemtokake rincian rumit sing ana gandhengane karo produke, nanging Rating IP bakal luwih gampang dingerteni yen ana wong sing ngerti babagan iki. Kode IP minangka alat transparan sing bisa mbantu sapa wae sing tuku produk kanthi kualitas sing luwih apik, tanpa kesasar karo jargon lan spesifikasi sing ora jelas. Perlindhungan Ingress minangka rating standar sing diakoni ing saindenging jagad sing bisa digunakake dening sapa wae, preduli saka dununge. Standar elektroteknologi iki digawe supaya masarakat ngerti kabisan sing ana ing produk, wiwit banyu nganti proteksi obyek sing padhet. Kodhe katon kaya iki: versi cendhak Ingress Protection, yaiku IP, diikuti karo rong digit utawa huruf X. Digital pisanan nggambarake resistensi obyek marang benda padhet, dene sing nomer loro nuduhake perlindungan sing ditawakake cairan. Huruf X tegese produk ora dites kanggo kategori masing-masing (barang padhet utawa cairan). Perlindhungan obyek padhet Perlindhungan produk elektronik saka obyek sing padhet nuduhake akses menyang bagean sing mbebayani ing njero produk. Peringkat kasebut diwiwiti saka 0 nganti 6, ing endi 0 tegese ora ana perlindungan apa-apa. Yen produk duwe proteksi obyek padhet saka 1 nganti 4, iki bakal dilindhungi saka unsur sing luwih saka 1mm, saka tangan lan driji nganti alat utawa kabel cilik. Perlindhungan minimal sing disaranake yaiku standar IP3X. Kanggo nglindhungi partikel bledug, produk kasebut kudu menehi paling ora standar IP5X. Keterlibatan bledug minangka panyebab utama kerusakan ing babagan elektronik, mula yen produk kasebut digunakake ing lokasi sing mbledug, IP6X, proteksi maksimum sing mesthine kudu ditambah. Iki uga diarani proteksi intrusi. Sing paling penting yaiku milih Rating IP sing paling cocog kanggo produk elektronik, amarga iki pengaruh resistensi produk menyang kontak listrik sing diisi daya, sing bisa nyebabake kerusakan produk ing wektu sing tepat. Komponen elektronik sing dicakup ing film polimer tipis bisa uga tahan lingkungan mbebayani maneh.

  • 0 - Ora ana perlindungan manawa
  • 1 - Perlindhungan njamin barang sing padhet sing luwih saka 50mm (kayata tangan).
  • 2 - Perlindhungan njamin barang sing padhet sing luwih saka 12.5mm (kayata driji).
  • 3 - Perlindhungan njamin barang sing padhet sing luwih saka 2.5mm (kayata kabel).
  • 4 - Perlindhungan njamin barang sing padhet sing luwih saka 1mm (kayata alat lan kabel cilik).
  • 5 - Dilindhungi saka jumlah bledug sing bisa ngganggu operasi normal produk nanging debu ora kenceng. Proteksi lengkap saka obyek sing padhet.
  • 6 - Debu kanthi lengkap nglindhungi lan nglindhungi obyek sing padhet.

Perlindhungan Cairan Ingress Semono uga cairan. Perlindhungan Ingress Liquid uga dikenal minangka proteksi kelembapan lan nilai-nilai kasebut bisa ditemokake ing antarane 0 lan 8. 9K tambahan ditambahake bubar ing kode Perlindhungan Ingress. Kaya ing kasus sing kasebut ing ndhuwur, 0 tegese produk kasebut ora direksa apa wae saka gangguan partikel cair ing njero kasus kasebut. Produk anti banyu ora mesthi nolak nalika dilebokake ing jero banyu sajrone wektu sing suwe. Paparan banyu sing sithik cukup kanggo ngrusak produk kanthi Rating IP sing sithik. Sampeyan bisa uga nemokake produk sing duwe rating kaya IPX4, IPX5 utawa uga IPX7. Kaya sing kasebut sadurunge, digit kaping pisanan nuduhake proteksi obyek sing padhet nanging asring banget pabrikan ora nyoba produke kanggo mlebu lebu. Pramila digit kaping pisanan diganti karo X. Nanging ora ateges produk kasebut ora dilindhungi saka bledug. Yen duwe perlindungan sing cukup apik tumrap banyu, mula sampeyan uga bakal dilindhungi saka bledug. Pungkasane, nilai 9K nuduhake produk sing bisa diresiki nganggo kukus lan nyengkuyung efek jet banyu tekanan tinggi, ora preduli saka asale. Kaya sing wis kasebut sadurunge, kanggo produk sing didhaptar minangka IPXX, ora ana tes sing ditindakake kanggo ngerteni manawa produk kasebut tahan banyu lan debu utawa ora. Penting kanggo ngerti manawa rating XX ora ateges produk kasebut ora dilindhungi babar pisan. Hubungi pabrikan lan tansah maca pandhuan pangguna kudu diwajibake sadurunge nyelehake piranti elektronik ing kondhisi khusus.

  • 0 - Ora ana sing njamin.
  • 1 - Perlindhungan njamin banyu tetes vertikal.
  • 2 - Perlindhungan njamin banyu tetes vertikal nalika produk miring nganti 15 ° saka posisi normal.
  • 3 - Perlindhungan dijamin saka banyu sing disemprot langsung ing sembarang sudut nganti 60 °.
  • 4 - Perlindhungan manawa dienggo nyemprotake banyu saka sudhut apa wae.
  • 5 - Perlindhungan dijamin marang jet banyu sing diproyeksikan kanthi nozel (6.3mm) saka sudhut apa wae.
  • 6 - Perlindhungan dijamin marang jet banyu sing kuat sing diprakirake karo nozel (12.5mm) saka sudhut apa wae.
  • 7 - Perlindhungan dijamin nglindhungi banyu ing ambane antara 15 cm lan 1 meter maksimal 30 menit.
  • 8 - Perlindhungan dijamin ora suwe kecendhungan banyu kanthi jerone luwih saka 1 meter.
  • 9K - Perlindhungan dijamin saka efek jet banyu tekanan tinggi lan reresik uap.

Makna Sawetara Rating IP Umum

IP44 ——  Produk sing duwe rating IP44 tegese dilindhungi saka obyek padhet sing luwih gedhe saka 1mm lan percikan banyu saka kabeh arah.

IP54 ——  Produk kanthi rating IP54 dilindhungi saka mlebu bledug sing cukup kanggo nyegah produk supaya ora bisa digunakake kanthi normal, nanging debu ora kenceng. Produk kasebut dilindhungi kanthi lengkap saka barang padhet lan percikan banyu saka sudhut apa wae.

IP55 ——  Produk kanthi rating IP55 dilindhungi saka mlebu bledug sing bisa mbebayani tumrap operasi normal produk nanging ora lebu kebak. Dilindhungi saka barang padhet lan jet banyu sing diproyeksikan dening nozel (6.3mm) saka arah apa wae.

IP65 ——  Yen sampeyan ndeleng IP65 ditulis ing produk, tegese bledug kanthi lengkap lan dilindhungi saka obyek padhet. Ditambah maneh dilindhungi jet banyu sing diproyeksikan kanthi nozel (6.3mm) saka sudhut apa wae.

IP66 ——  Rating IP66 tegese produk dilindhungi kanthi lengkap saka bledug lan obyek padhet. Kajaba iku, produk kasebut dilindhungi saka jet banyu sing kuat sing diproyeksikan dening nozel (12.5mm) saka arah apa wae.

IPX4 ——  Produk kanthi rating IPX4 dilindhungi saka percikan banyu saka sudhut apa wae.

IPX5 ——  Produk kanthi rating IPX5 dilindhungi saka jet banyu sing diproyeksikan kanthi nozel (6.3mm) saka arah apa wae.

IPX7 ——  Rating IPX7 tegese produk kasebut bisa dicelupake ing banyu paling dawa 30 menit kanthi jerone antara 15cm nganti 1m.  


Wektu kiriman: Sep-10-2020