TETAN AIR VS PAWARTI AIR VS WARNA: APA BEDA?

Kita kabeh ndeleng referensi piranti anti banyu, piranti tahan banyu, lan piranti tahan banyu sing dibuwang ing produk elektronik. Pitakon gedhe yaiku: Apa bedane? Ana akeh artikel sing ditulis babagan topik iki, nanging kita uga bakal nggunakake rong sen uga bisa ndeleng prabédan ing antarane telung istilah kasebut, kanthi fokus tartamtu ing jagad piranti.

 

Kaping pisanan, ayo miwiti karo definisi kamus cepet anti banyu, tahan banyu, lan obat banyu, kaya sing diwenehake dening Kamus Inggris Oxford:

  • Tahan banyu: bisa nolak penetrasi banyu nganti sawetara derajat nanging ora kabeh
  • Ngusir banyu: ora gampang ditembus banyu, utamane amarga diobati kanthi tujuan kaya nutupi permukaan
  • Kalis banyu: ora tahan banyu

Apa Tegese Tahan Banyu?

Tahan banyu minangka tingkat perlindungan banyu paling murah kanggo telu. Yen piranti ditandhani tahan banyu, tegese piranti kasebut bisa digawe kanthi cara sing luwih angel yen banyu bisa mlebu ing njero, utawa bisa uga dilapisi zat sing entheng banget sing bisa nambah kemungkinan piranti kanggo slamet nalika ketemu karo banyu. Tahan banyu iku umume sampeyan ing antarane jam tangan, menehi kekuwatan kanggo umume ngumbah tangan utawa udan udan deres.

Apa Tegese Panyekat Banyu?

Pangusir banyu nutupi umume mung langkah saka lapisan tahan banyu. Yen piranti diwenehi label minangka anti-banyu, mula duwe sifat sing bisa sampeyan temtokake, uwal banyu saka iku, hidrofobik. Piranti panolak banyu bisa uga dilapisi karo nanoteknologi film tipis, apa ana ing njero, njaba, utawa kalorone, lan duwe kemungkinan luwih apik kanggo ngatasi banyu tinimbang rata-rata piranti sampeyan. Akeh perusahaan sing ngaku mbatalake banyu, nanging tembung kasebut dibahas banget amarga obat tahan banyu iku langka lan amarga kabeh pitakon lan unsur sing ora bisa ditemtokake sing ana gandhengane.

Apa tegese Waterproof?

Waterproof kang definisi cukup suta, nanging konsep sing ndasari ora. Saiki, ora ana standar industri sing ditemtokake supaya piranti bisa diklasifikasikake dadi anti banyu. Wangsulan: Bab ingkang paling cedhak saiki, babagan skala rating yaiku Rating Perlindhungan Ingress skala (utawa Kode IP). Skala iki menehi rating rating item saka 0-8 babagan sepira efektife piranti kasebut supaya banyu ora mlebu ing njero, alias mlebu banyu. Temenan, ana salah sawijining cacat utama ing sistem rating iki: Kepiye perusahaan, kaya kita ing HZO, sing ora kuwatir supaya banyu ora ana ing piranti supaya bisa ngirit saka kerusakan banyu? Lapisan kita ngidini banyu ing njero piranti, nanging bahan anti banyu sing bisa dilindhungi dilindhungi saka kemungkinan kerusakan banyu. Perusahaan-perusahaan kasebut nyedhiyakake layanan sing ora kompatibel karo langkah-langkah ukuran IP, nanging isih bisa menehi solusi kanggo para pelanggan sing pengin pangayoman saka unsur lan nglawan "mati dening jamban" sing wedi.

Nggunakake istilah anti banyu uga bisa dianggep minangka langkah sing mbebayani kanggo akeh perusahaan. Iki amarga istilah anti banyu biasane ngandhani gagasan manawa iki kondhisi permanen, lan apa wae sing wis 'anti banyu' ora bakal gagal amarga kena kontak karo banyu - apa wae kahanane.


Wektu kiriman: Sep-10-2020