Apa sing diarani Soket Lantai?

Apa sing diarani Soket Lantai?

Soket lantai minangka reseptor plug sing ana ing jubin. Jinis soket iki bisa digawe kanthi macem-macem colokan, nanging paling asring digunakake kanggo panyambungan listrik, telpon, utawa kabel. Gunakake soket lantai diatur kanthi kode konstruksi ing pirang-pirang wilayah.

Soket listrik utawa outlet listrik asring ditemokake ing tembok.

Ing kasus paling umum, soket utawa stopkontak listrik lan jinis liyane ana ing tembok utawa baseboard. Ing kamar standar utawa omah komersial, soket kasebut umume ana jarak sing adoh saka ndhuwur lantai lan bisa diselehake ing ndhuwur meja ing jedhing lan pawon. Ing konstruksi industri standar, umume outlet kasebut dipasang ing tembok utawa ing tiang sing cedhak karo mesin. Nanging, ing sawetara kasus, soket lantai dibutuhake amarga ora nyegah kabel ing papan sing bisa mbebayani.

Contone, ruang tamu bisa uga dibentuk kanthi cara supaya sofa ora bisa dipasang ing tembok tanpa ngalangi mlebu kamar liyane. Yen sing duwe omah pengin nyelehake lampu maca ing salah sawijining pojokan sofa, dheweke kudu mbukak kabel ing lantai menyang stopkontak listrik sing paling cedhak. Iki bisa uga ora apik. Sampeyan uga bisa uga duwe resiko yen kewan utawa anggota kulawarga bakal tekan kabel kasebut, sing bisa nyebabake kerusakan ing tripper lan lampu kasebut. Penempatan soket lantai ing cedhak kursi sofa ngilangi masalah iki.

Sisih duwit receh yaiku plug sing dilebokake ing soket lantai sing diselehake kanthi ora bener bisa uga dadi bahaya perjalanan. Iki pancen bener ing bangunan industri lan komersial sing tanggung jawab tansah dadi kuwatir. Soket lantai uga dianggep akeh sing duwe risiko kebakaran luwih gedhe tinimbang soket tembok.

Nginstal outlet lantai sajrone konstruksi anyar bisa uga angel ing sawetara wilayah. Akeh kode konstruksi sing nglarang masang soket lantai kabeh. Wong liya mrentah supaya dipasang mung ing jubin sing atos kayata jubin utawa kayu lan ora ing jubin alus kayata karpet. Wong liya ngidini toko lantai ing konstruksi industri nanging ora ing konstruksi omah utawa komersial, dene liyane ndhikte suwalike.

Kabel utawa masang soket lantai ing bangunan sing ana bisa uga ora diidini kanthi kode. Yen wis ana, kode kasebut bisa uga mbutuhake pakaryan listrik sing wis dilisensi. Yen kode lokal ngidini instalasi soket jubin, pemilik bangunan kudu eling yen instalasi kasebut larang utawa ora bisa ditindakake yen listrik ora bisa ngakses sisih ngisor lantai, kayata ing jubin beton. Yen jubin ing level loro, bagean saka langit-langit ing ngisor iki bisa uga dicopot kanggo nginstal soket.


Wektu kiriman: Aug-25-2020